top of page

Kogedes abhyanga õlimassaazi maagilist võlu.

„Alles kolmandal päeval hakkasin ma aru saama selle massaaži sügavusest” ütles kursusel väga tabavalt minu massaažiõpilane. Jah, just nii see on- ajurveedast ning ajurveeda klassikalisest rituaalist, õlimassaažist, saad kõige paremini aimu seda mõnda aega praktiseerides ning kogedes. Ja siis võib juhtuda, et sellest saab sinu elu osa ja armastus, sest see kogemus on nii mõnus, hell ning ühtlasi ka rahu toov ning sügavalt tasakaalustav. Nende sõnadega võib iseloomustada kogu ajurveedat, sest ajurveeda abil toimuvad tervenemine ja muutused Sinu elus pehmelt, aeglaselt ja armastades ning hoolt üles näidates iseenda suhtes. Pakkudes endale parimat, et hing oleks rahul ning enesetunne suurepärane.

Miks niipalju õli? Tõsi ta on, et ajurveedas ja ajurveeda teraapiates kasutatakse nii sees- kui välispidiselt üsna palju õli. Sellel on ka oma põhjus. Klassikaline ajurveeda õli on seesamiõli, sest seesamiõli on soojendav, pehme, sensuaalne sügav ja rituaalne. Seesamiõliga tehtav massaaž on meditatsioon nii massaažitegijale kui saajale suurendades ühtlasi armastust nii enda sees kui enda ümber. Meie põhjamaisesse kliimasse sobivad soojad õliteraapiad imeliselt, sest meil on siin palju stressi tekitavat tuult ja jahedust. Õlimassaažide imeline toime aga on vägagi stressi, väsimuse ja unetusevastane. Massaažid justkui peatavad aja ning panevad oma probleemidesse ja muredesse hoopis teise pilguga vaatama.

Jah, muidugi kasutatakse ka palju erinevate taimedega keedetud raviõlisid, aga seesamiõli on üldiselt enamus põhjamaalastele igapäevaseks kasutamiseks sobilik ja tasakaalustav. Eestis palju kiidetud ja populaarne kookosõli ajurveeda võtmes ei sobi meile kohe kuidagimoodi, sest kookos on jahutav ning jahutada pole meil end siin küll tarvis, eriti talvel.

Minu jaoks teeb õlimassaaži eriliseks ka tema lihtsus ja ülimalt lõõgastav toime. Pole midagi mõnusamat, kui oma väsinud kehale kallata ise või lubada kallata terapeudil sooja ja pehmet õli. Isegi need, kes muidu kuidagi rahuneda ei taha, suudavad jube peale neljandat, viiendat teraapiat hästi lõõgastuda ning mõtted hetkeks välja lülitada. Peale massaaži on nahk imeliselt pehme, energia liigub paremini, ainevahetus elavam ning liigesed löövad nurru. Kuna abhyanga massaaži ülesanne on sügavamal tasandil energia liikuma panna ja mürgiseid seedejääke kehast välja tuua, siis väga paljud inimesed hakkavad juba peale esimest massaaži palju pissil käima ja tihti suureneb ka janu. Seetõttu on peale massaaži hea juua palju vett või veel parem- maitsvat vürtsiteed. Ja loomuikult puhkus ja lihtsalt niisama olemine ning õigeaegne magamaminek peale massaaži- see on kõige tähtsam.

Kui soovid ise kogeda ja õppida abhyangat tegema, siis sellel suvel on tulemas ainulaadne võimalus, mil saad õppida nii massaaži kui praktiseerida ühes toetava grupiga ajurveedalikku elustiilili ja koosloomist.

  • Facebook Basic Square
bottom of page