Ajurveeda jõulutoitude eri- veebikursus
E, 14. dets
|Kinnine Facebooki grupp
Koht ja aeg
14. dets 2020, 00:01 GMT +2 – 18. dets 2020, 23:59 GMT +2
Kinnine Facebooki grupp
SÜNDMUSEST
Kas ka Sinul on enamasti peale jõule tunne, et enam mitte midagi sisse ei mahu. Muudkui üks pidu teise otsa. Ja enamasti ikka ahjukartul, praekapsas, lihasööjatele ka lisaks ahjupraad ja verivorst. Tihti veel ka rosoljet ja korralik amps magusat kooki ka. Ja nii ikka mitu päeva järjest. Lõpuks on nõnda, et liigutatagi raske. Aga kas see kõik peaks ikka nii olema? Äkki saab teisiti? Nõnda, et oleks jõuludele kohased toidud, aga mille seedimine on nõnda palju lihtsam, et peale pidusööki on hea ja kerge olla.
Ajurveeda toidutarkus on paljuski keskendunud just sellele, et me sööks nõnda, et toit ära seeduks ning pärast on kerge olla. Ka siis, kui on mõni tähtpäev või oluline sündmus, ka siis saab sellest üsna edukalt kinni pidada. Mõnikord on lihtsalt tore kui kõrvalt keegi nõu annab ja uusi ning põnevaid ideid välja pakub. Mõnikord on lihtsad asjad need, mille peale ise ei tulegi.
Oleme kokku pannud 5- päevase veebikursuse, mis toimub Facebooki privaatses grupis. Kursusel jagame iga päev kahte jõuluretsepti koos valmistamise videoga. Enamus videoid on otseülekannetena. Videote all saab kursuse jooksul küsida valmivate toitude kohta küsimusi. Lisaks räägin sinna juurde kuidas pühade ajal end kõige paremini säästa.
Meie poolt valmistatavad toidud on kõik LIHTSAD, TERVISLIKUD ning suhteliselt SOODSAD. Lisaks sellele KERGESTI SEEDITAVAD ja VÄGA MAITSVAD. Toitude valmistamisel me liha ega lihatooteid ei kasuta.
Valmistamisele tulevad ajurveeda ainelised
· Jõuluahjuroad
· Jõulujoogid
· Jõulumagusroad
· Jõulusupp
· Jõulutšatni
· Jõululeib
Toidud valmivad otse vaatajate silme all laivis, vaid ilmselt mõni üksik pikemalt valmiv toit jõuab Teieni lindistusena.
Videote vaatamiseks vajad vaid arvutit või nutitelefoni ning saad neid vaadata endale sobilikus kohas ja ajal.
Kõik videod jäävad grupis üles vaatamiseks ning grupp avatuks kuni kolmekuningapäevani.
Selleks ajaks on ehk jõuluroad söödud.
Ajurveeda toidumaailmas kasutatakse palju vürtse, nii kasutame neid ka jõuluroogade valmistamisel. Vürtse õpime kasutama mõistlikult, nendega mitte liialdades. Registreerimise järgselt saadame kõikidele osalejatele nimekirja vürtsidest, mida kursusel kasutame.
Hea seedimise tagamiseks kasutame ka ohtralt gheed, mille retsepti saad juba end kursusele kirja pannes ning selle saad juba varem valmis teha, kui Sa seda veel teinud pole. Kui oled vegan võid kasutada endale sobilikku orgaanilist taimeõli.
MIDA NEED 16 PÄEVA SULLE ANNAVAD?
· Sissepõike põnevasse ajurveeda toidumaailma
· Lihtsaid ja praktilisi toidu valmistamise nippe
· Julgust ise katsetada
· Õpid kasutama vürtse
· Saad mõistma erinevate maitsete tähtsust
· Häid maitseelamusi
· Oskust lihtsast toorainest gurmeetoitu valmistada
· End oma kehas hästi tundma
· Saad aru, mis tähendab peale sööki kerge tunne
· Võimaluse kursust jälgida endale sobilikus tempos, sobival ajal ja sobilikus kohas
· Saad oma ammu tekkinud küsimustele vastused
KELLELE KURSUS SOBIB?
Kõikidele inimestele kellel on huvi tervisliku toidu valmistamise kohta ning kes soovivad häid ideid ja uusi nippe, et oma ellu tuua veidi huvitavamaid suundi ja võimalusi.
Kursuse ruumi loob kogenud ajurveeda praktik Aet Sillaste ( www.heatuju.ee/aet )
Toidu valmistamise oskusi aitab jagada Marek Nõmmela
OSALEMISE AEG JA KOHT: 14.- 18. Detsember kinnine Facebooki grupp
OSALUSTASU: 14 EUR
Koos populaarse 2019 aasta suvel varem ilmunud ajurveeda e-retseptikogumikuga „Toitvad ja vürtsikad lihavabad toidud” 24 EUR (e-raamatu tavahind 12 EUR)